Nintendo Switch är en populär spelkonsol som erbjuder en mängd olika funktioner för sina användare. En av de viktigaste aspekterna av alla spelkonsoler är möjligheten att hantera och radera sparade data. Att radera sparade data på Nintendo Switch är en enkel process, men den kan förvirra nya användare. I den här artikeln kommer jag att förklara hur man tar bort sparade data på Nintendo Switch i fem enkla steg.

Vad är sparade data på Nintendo Switch och varför du kan behöva radera dem

Med sparade data på Nintendo Switch avses spelförlopp, inställningar och andra data som lagras på konsolens interna lagringsutrymme eller på ett microSD-kort. Dessa data skapas när du spelar ett spel och sparar dina framsteg, så att du kan fortsätta där du slutade nästa gång du spelar.

Du kan behöva ta bort sparade data på din Nintendo Switch av flera skäl. Här är några vanliga scenarier:

 • Frigör utrymme: När du spelar fler spel och sparar dina framsteg kan dina sparade data ta upp en stor mängd utrymme på din Nintendo Switch. Om du raderar gamla sparade data kan du frigöra utrymme för nya spel och program.
 • Börja om på nytt: Ibland kan du vilja börja om från början. Det är nödvändigt att radera sparade data för att radera dina framsteg och börja om på nytt.
 • Lösning av problem: I vissa fall kan sparade data bli skadade eller orsaka problem i ett spel. Om du raderar sparade data och börjar om från början kan du ibland lösa dessa problem.
 • Dela med dig av din konsol: Om du delar din Nintendo Switch med andra vill du kanske radera dina sparade data för att undvika att du av misstag skriver över eller raderar någon annans framsteg.

Det är också viktigt att notera att du kan radera sparade data för ett visst spel och olika konton om du inte längre behöver dem. Låt oss ta en närmare titt på hur detta fungerar.

Så här raderar du sparade data på Nintendo Switch

Att ta bort sparade data på Nintendo Switch är en enkel process som kan utföras i några få enkla steg. Så här gör du:

 • Från hemmenyn navigerar du till Inställningar genom att trycka på kugghjulsikonen.
 • På menyn Systeminställningar väljer du alternativet Datahantering.
 • Under Datahantering väljer du Ta bort sparade data.
 • Nu visas en lista över alla sparade data på din Nintendo Switch. Välj den sparade data du vill ta bort genom att markera den och trycka på A-knappen.
 • Du kommer till en meny där du kan välja mellan två alternativ: Ta bort en enskild användare eller ta bort alla data för det programmet. Välj lämpligt ärendealternativ och bekräfta din åtgärd med knappen Ja.
 • De sparade uppgifterna raderas nu permanent från din Nintendo Switch.

Om du vill bekräfta att de sparade uppgifterna har tagits bort återgår du till hemmenyn och öppnar spelet eller programmet där de sparade uppgifterna sparades. Om de sparade uppgifterna har raderats framgångsrikt bör du se ett meddelande som säger att inga sparade uppgifter är tillgängliga.

Det är viktigt att notera att det inte går att återställa sparade data när de har raderats. Se därför till att du raderar rätt data innan du fortsätter med raderingsprocessen. Dessutom har vissa spel inbyggda skyddsåtgärder som förhindrar att spelare av misstag raderar sparade data, så läs alla instruktioner på skärmen innan du försöker radera sparade data.

Så här raderar du spel på Nintendo Switch

Att ta bort spel på Nintendo Switch är en enkel process som kan utföras i några få enkla steg. Så här gör du:

 • Navigera till det spel som du vill ta bort från hemmenyn.
 • Tryck på knapparna eller + på dina Joy-Cons.
 • Välj Hantera programvara på menyn.
 • Välj Ta bort programvara på menyn Hantera programvara.
 • Du kommer nu att bli ombedd att bekräfta att du vill radera spelet. Välj Radera för att bekräfta.
 • Spelet kommer nu att raderas från din Nintendo Switch.

Om spelet laddas ner från Nintendo eShop visas ikonen fortfarande på din hemmeny, men den kommer att vara grå och ersättas av en molnikon. Det betyder att spelet inte längre är installerat på din Nintendo Switch, men att det kan laddas ner på nytt från Nintendo eShop när som helst. Om du vill ta bort spelet helt från din hemmeny kan du välja den gråmarkerade ikonen och välja „Ta bort“ i menyn som visas.

Det är viktigt att notera att när ett spel raderas raderas också all sparad data som är kopplad till det. Säkerhetskopiera därför alla sparade data som du vill behålla innan du raderar ett spel.

Vad är knappen Archive Software i Nintendo Switch?

När du avinstallerar ett spel på din Nintendo Switch kanske du märker att det också finns ett alternativ för Archive Software. Detta gör att du kan ta bort spelet från enheten men behålla all sparad data. Detta kan vara användbart om du bestämmer dig för att fortsätta spela det senare. Du behöver bara ladda ner det igen och du kan börja där du slutade förra gången.

Om du arkiverar spelet raderas det, men du kommer fortfarande att se ikonen på din startskärm. Om du klickar på den kommer konsolen att uppmana dig att ladda ner spelet igen. Samma plats i valvet kommer att uppta alla sparade data för alla konton som kör spelet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here